« شبهه شدت گرما در عاشورا وتشنگی | علت همراهی زن وفرزند درکربلا » |
زیارت عاشورا، که از تعالیم امام باقر( علیه السلام)است، به سبب آثار سازندة فردی و اجتماعی و بیان مواضع فکری و عقیدتی شیعه و نشانه گرفتن خطر انحراف اهمیت ویژه ای دارد. شماری از دستاوردهای این زیارت عبارت است از :
1-ایجاد پیوند معنوی با خاندان عصمت و تشدید علاقه و محبت به آنان، مانند "فراز اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد".
2- پیدایش روحیه ظلم ستیزی، یعنی تکرار لعن و نفرین بر ستمگران در این زیارت موجب پیدایش روحیه ظلم ستیزی شده، ولو با اعلام برائت و نفرت از ستمگران و ابراز محبت به پیروان حق، که پایه های ایمان را محکم میکند.
3- دوری جستن از خطر انحراف
4- ترویج روحیه شهادت طلبی و ایثار و فداکاری در راه خدا
5- احیای مکتب در راه و هدف خاندان عصمت
6- درس آموختن و الگو گرفتن از شهدای کربلا
امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«زیارت امام حسین علیهالسلام را فرو نگذار که خدا عمرت را طولانی و روزیات را زیاد میکند و زندگی باسعادت و مرگ با شهادت به تو خواهد بخشید».
محدّث نوری، از استادان مرحوم شیخ عباس قمی میگوید: «در فضل و مقام زیارت عاشورا همین بس که از سِنخ دیگر زیارتها نیست که به ظاهر از انشا و املای معصومی باشد. هر چند از قلوب پاک ایشان چیزی جز آنچه از عالَم بالا به آنجا برسد، بیرون نمیآید، ولی این زیارت از سنخ احادیث قُدسیّه است که به همین ترتیب زیارت و لعن و سلام و دعا از خدای متعالی به جبرئیل امین و از او به خاتم النبیین صلیاللهعلیهوآلهوسلم رسیده است و به حسب تجربه، مداومت به آن در چهل روز یا کمتر، در برآوردن حاجات و رسیدن به مقاصد و دفع دشمنان بینظیر است».
خدایا از تو طلب میکنیم به مرگ طبیعی از دنیا نرویم بلکه به همه ما مرگ شهادت گونه عطا کن. آمین
فرم در حال بارگذاری ...